Samen werken aan herstel van functioneren van een medewerker

Welkom bij VerzekerdVitaal

Activerende benadering

Indien de organisatie deelnemer is in VerzekerdVitaal, kunnen bedrijfsartsen clienten met psychische klachten doorverwijzen naar de (in-company) psycholoog van VerzekerdVitaal. De benadering van de psycholoog is gericht op werkactivering. Medwerkers en familieleden van deze organisaties kunnen voor een onbeperkt aantal issues per jaar gebruik maken van deze service. De begeleiding kan face-ro-face (max 8 sessies per issue) ofwel telefonisch plaatsvinden volgens de call-click-contact methodiek. Tijdens de face-to-face begeleiding wordt tevens gebruik gemaakt van on-line modules. 

Samenwerking
Ascender werkt al jaren samen met vele arboprofessionals binnen en buiten organisaties. In-company bedrijfsartsen en -psychologen treffen elkaar bijvoorbeeld in het Sociaal Medisch Overleg.

Psychologen en coaches voor werkactivering
De begeleidingen worden uitgevoerd door ervaren psychologen, die de organisatiecontext als geen ander begrijpen. VerzekerdVitaal van Ascender is vrijgesteld van btw. Wij begeleiden medewerkers in-company via vastgestelde spreekuren of via het vestigingennet van Ascender.

Meer informatie?
Meer informatie over de dienstverlening van VerzekerdVitaal? Neem contact met ons op via 030-2522792, verzekerdvitaal@ascender.nl. 

NB: Indien een organisatie deelnemer is, is deze dienst continu en direct beschikbaar.

Ascender actueel
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Cliënten geven Verzekerdvitaal gemiddeld een
8.7
voor haar dienstverlening.

Impulsief gedrag leren ombuigen

11-02-2019

Klinisch psycholoog-psychotherapeut Dick Freriks deelt in zijn columns zijn ervaringen vanuit de praktijk van de arbeids- en gezondheidspsychologie. Deze keer "hoe voorkom je dat je pannetje overkookt?"

Lees meer

Millennial krijgt energie van een goede werksfeer

11-02-2019

Millennials vinden het moeilijk om te gaan met bureaucratie en met besluiten die van bovenaf genomen worden. Driekwart van deze generatie geeft aan hierdoor ‘onnodig veel energie’ te verliezen en zich onmachtig te voelen. Dat blijkt uit Millennial Onderzoek 2018.

Lees meer

Interventies vanuit complimenten

11-02-2019

Klinisch psycholoog-psychotherapeut Dick Freriks deelt in zijn columns zijn ervaringen vanuit de praktijk van de arbeids- en gezondheidspsychologie. 

Lees meer

De kwetsbare positie van mantelzorgers

11-02-2019

Klinisch psycholoog-psychotherapeut Dick Freriks deelt in zijn columns zijn ervaringen vanuit de praktijk van de arbeids- en gezondheidspsychologie. 

Lees meer

Experimenten met prikkelarme omgeving

11-02-2019

Er is grote behoefte aan prikkelarme omgevingen. Daarmee zijn nu experimenten gestart, zoals een supermarkt in Sint-Michielsgestel die een uur prikkelarm winkelen aanbiedt of een prikkelarme rondleiding in het Van Abbemuseum in Eindhoven. Lees meer:

Hoe houd je je medewerkers geestelijk gezond?

11-02-2019

De Vlaamse koepelorganisatie van ziekenhuizen en zorginstellingen wil een EHBO-cursus voor psychische klachten invoeren op scholen en bedrijven om geestelijk gezond te blijven. “Symptomen leren herkennen om te voorkomen dat klachten uitmonden in een depressie – dit concept lijkt op wat wij al jaren bedrijfstakspecifiek doen”, zegt Patricia van Casteren, als psycholoog werkzaam bij Ascender.

Lees meer

Feiten en fictie over burn-out op een rij

11-02-2019

Dit artikel ontrafelt wat er wel en niet klopt over een burn-out. Want neemt het aantal burn-outs nu daadwerkelijk wel toe? Je leest het hier.

Lees meer