Is uw organisatie al deelnemer van VerzekerdVitaal?

Welkom bij VerzekerdVitaal

Psychologische en work/life ondersteuning voor medewerkers

VerzekerdVitaal van Ascender biedt medewerkers van organisaties continue psychologische- en work/life ondersteuning via een (in-company) bedrijfspsycholoog. Daarnaast bieden wij verschillende workshops, trainingen en mediation. 

Af en toe vinden er impactvolle gebeurtenissen plaats op het werk of in het leven of raken mensen grip kwijt. Dit heeft een weerslag op iemands arbeidsprestaties. 

Continu en laagdrempelig
VerzekerdVitaal van Ascender biedt medewerkers continue psychologische en work/life ondersteuning. De diensten van VerzekerdVitaal bieden laagdrempelige hulp op die momenten; voor de medewerker om het herstel van functioneren of de vitaliteit te ondersteunen; voor de organisatie om te kunnen presteren met behoud van al het arbeidspotentieel. Medewerkers kunnen binnen VerzekerdVitaal anoniem en uiteraard vertrouwelijk gebruik maken van de diensten. Organisaties ontvangen informatie op organisatie-niveau waardoor de mogelijke organisatorische pijnpunten helder worden.

Een afspraak met VerzekerdVitaal
Medewerkers kunnen bij VerzekerdVitaal van Ascender terecht voor psychologische begeleiding en advies volgens het call-click-contact concept. Soms is een telefonisch consult voldoende. Dat kan 24/7 met het speciale 0800 nummer. Ook kan gekozen worden voor een face to face begeleidingstraject van max 8 sessies (contact). Via ons centrale secretariaat wordt de eerste sessie ingepland. De face to face begeleidingstrajecten worden ondersteund door E-health modules. 

Psychologen van VerzekerdVitaal
De psychologen van VerzekerdVitaal, werken vaak in-company met spreekuren op vastgestelde momenten. Uiteraard is het ook mogelijk gebruik te maken van het vestigingennet van Ascender.

Ascender actueel
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Cliënten geven Verzekerdvitaal gemiddeld een
8.7
voor haar dienstverlening.

Impulsief gedrag leren ombuigen

11-02-2019

Klinisch psycholoog-psychotherapeut Dick Freriks deelt in zijn columns zijn ervaringen vanuit de praktijk van de arbeids- en gezondheidspsychologie. Deze keer "hoe voorkom je dat je pannetje overkookt?"

Lees meer

Millennial krijgt energie van een goede werksfeer

11-02-2019

Millennials vinden het moeilijk om te gaan met bureaucratie en met besluiten die van bovenaf genomen worden. Driekwart van deze generatie geeft aan hierdoor ‘onnodig veel energie’ te verliezen en zich onmachtig te voelen. Dat blijkt uit Millennial Onderzoek 2018.

Lees meer

Interventies vanuit complimenten

11-02-2019

Klinisch psycholoog-psychotherapeut Dick Freriks deelt in zijn columns zijn ervaringen vanuit de praktijk van de arbeids- en gezondheidspsychologie. 

Lees meer

De kwetsbare positie van mantelzorgers

11-02-2019

Klinisch psycholoog-psychotherapeut Dick Freriks deelt in zijn columns zijn ervaringen vanuit de praktijk van de arbeids- en gezondheidspsychologie. 

Lees meer

Experimenten met prikkelarme omgeving

11-02-2019

Er is grote behoefte aan prikkelarme omgevingen. Daarmee zijn nu experimenten gestart, zoals een supermarkt in Sint-Michielsgestel die een uur prikkelarm winkelen aanbiedt of een prikkelarme rondleiding in het Van Abbemuseum in Eindhoven. Lees meer:

Hoe houd je je medewerkers geestelijk gezond?

11-02-2019

De Vlaamse koepelorganisatie van ziekenhuizen en zorginstellingen wil een EHBO-cursus voor psychische klachten invoeren op scholen en bedrijven om geestelijk gezond te blijven. “Symptomen leren herkennen om te voorkomen dat klachten uitmonden in een depressie – dit concept lijkt op wat wij al jaren bedrijfstakspecifiek doen”, zegt Patricia van Casteren, als psycholoog werkzaam bij Ascender.

Lees meer

Feiten en fictie over burn-out op een rij

11-02-2019

Dit artikel ontrafelt wat er wel en niet klopt over een burn-out. Want neemt het aantal burn-outs nu daadwerkelijk wel toe? Je leest het hier.

Lees meer